ESITTELY | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | FOORUMI  

 
Tampereen firmabiljardiliiga

 

Tampereen firmabiljardiliiga 10-vuotisjuhlakaudella 2021-2022

Yhdestä tai useammasta tamperelaisesta yrityksestä tai yrittäjäyhdistyksestä rakennetuilla kolmihenkisillä joukkueilla pelataan biljardijoukkueliigaa, Tampereen firmabiljardiliigaa, loppuvuodesta eli marras-joulukuusta 2021 alkaen. Kyseessä on liigan 10-vuotiskausi. Pelimuoto on 9-pallo, jota pelataan juhlakauden kunniaksi kolmeen erävoittoon.

Liigaan voivat osallistua ensisijaisesti joukkueet, jotka on muodostettu joko yhdestä tai useammasta Pirkanmaan Yrittäjät ry:n johonkin Tampereen kaupunginosayhdistykseen kuuluvasta yrityksestä. Lisäksi muutkin tamperelaisyritykset ja niistä kasatut ryhmät ovat tervetulleita mukaan, kuten myös erityisluvan liigajärjestäjiltä anoneet ja sen saaneet muut pirkanmaalaisporukat.

Joukkueiden pelaajat voivat olla sekä yrittäjiä että yritysten palkattuja työntekijöitä. Joukkueen kaikkien pelaajien ei tarvitse olla samasta yrityksestä, joten esim. yksinyrittäjät, eri yrityksissä työskentelevät kaverukset tai yhteistyökumppanit voivat perustaa yhteisen joukkueen. Kausittain mukana on yritysten omia joukkueita ja useamman yrityksen yhdistelmäjoukkueita.

Syksystä kevääseen ajoittuva liiga sopii kaikille verkostoitumista ja sosiaalista toimintaa etsiville. Biljardikokemusta, omia pelivälineitä tai sääntötuntemusta ei vaadita. Riittää, kun on vähintään kolmen pelaajan ryhmä. Pelaajia ei tarvitse ilmoittaa ennen kauden alkua ja niitä voidaan hankkia lisää kauden kuluessa, joten yksittäisen yrittäjän tai työntekijän ei tarvitse liiaksi sitoutua liigapelaamiseen. Otteluita on vain yksi 1-2 viikossa ja niitä voidaan siirtää.

Kysyttävää? Lisätietoja liigatoiminnasta antaa Mika Salonen, puh. 045 277 8527.

Ylös

Liigassa pääyhteistyökumppani The Biljardiasennus Oy ja kolme pelipaikkaa

Tampereen firmabiljardiliigan 10-vuotisjuhlakauden pääyhteistyökumppani on tamperelainen The Biljardiasennus Oy. Sakari Räsäsen perustama tamperelaisyritys asentaa ja huoltaa biljardipöydät luotettavasti, laadukkaasti ja nopeasti yli kymmenvuotisella kokemuksella sekä Suomesta että ulkomailta. Asiantuntemusta ja osaamista todella löytyy, sillä Sakari Räsänen on itsekin biljardin SM-mitalisti.

Firmabiljardiliigaa järjestävien Resulttia Solutionsin ja Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry:n kanssa yhteistyötä tekee myös Pirkanmaan Yrittäjät ry.

Poikkeuksellisesti pelipaikkoja on kolme: pääpelipaikka Hervannan Ravintola Peyton Place sekä lisäksi Hyhkyssä toimiva päihteetön Pool Room ja Irjalassa The Biljardiasennus Oy:n biljarditila. Pelipaikoissa liigaottelut pelataan maanantai- ja keskiviikkoiltaisin koronarajoitukset ja -ohjeistukset huomioiden.

Ylös

Joukkueiden ilmoittautuminen liigaan

Ilmoittautumisaika sarjakaudelle 2021-2022 on päättynyt.

Ylös

Osallistumismaksut ja muut mahdolliset kulut

Osallistumismaksut Tampereen firmabiljardiliigaan 2021-2022 ovat seuraavat:

 • 100 € / joukkue

Maksu kattaa koko kauden pelit. Tampereen firmabiljardiliigan 10-vuotiskauden kunniaksi järjestettävä The Biljardiasennus -parikilpailu sisältyy myös joukkuemaksuun eli se on liigapelaajille maksuton. Muita maksuja ei kerätä, jos ottelut pelataan pelipäivinä, jolloin liigajärjestäjät ovat varanneet pelipöydät liigaotteluita varten.

Ottelusiirrot ovat pääasiassa maksuttomia, mutta jos joukkue siirtää ottelunsa niin, ettei sitä pelata jonain liigaottelupäivänä tai ns. yhteisenä rästiottelupäivänä, tällöin joukkueet maksavat pelipöytämaksut itse (ks. ottelusiirtotapa 3).

Huom! Osallistumismaksut tulee maksaa Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry:lle viimeistään 15.11.2020. Yhdistys lähettää laskun ja maksuohjeet joukkueen ilmoittauduttua sarjaan. Jos maksua ei suoriteta ajoissa tai ellei joukkue ehdi ilmoittautua liigaan 24 ensimmäisen joukkueen joukossa, joukkueella ei ole pelioikeutta liigassa.

Lisätietoja osallistumismaksun maksamiseen liittyvissä kysymyksissä antaa Pispala-Pyynikin Yrittäjät ry:n rahastonhoitaja Vesa Karppinen, puh. 040 724 7420.

Ylös

Joukkueen sarjatatason ja lohkon määräytyminen

Tampereen firmabiljardiliiga muodostuu toistaiseksi vain yhdestä sarjatasosta, jota kutsutaan mestaruussarjaksi. Uudet joukkueet aloittavat mestaruussarjasta. Liigaa edellisellä kaudella pelannut joukkue jatkaa seuraavalla kaudella pääsääntöisesti sillä sarjatasolla, mikä sille on määräytynyt edellisen kauden menestyksen perusteella.

Liigassa on mukana enintään 24 joukkuetta. Ne arvotaan yhteen tai useampaan alkulohkoon, mutta edelliskauden parhaat joukkueet sijoitetaan. Jokaisessa lohkossa on vähintään neljä joukkuetta, joten joukkuetta kohden runkosarjaotteluita tulee vähintään kolme.

Ylös

Joukkue- ja pelaajavaatimukset

Tampereen firmabiljardiliiga on ensisijaisesti tarkoitettu yrityksille, jotka kuuluvat Pirkanmaan Yrittäjät ry:hyn ja johonkin sen Tampereen kaupunginosayhdistyksistä. Liigassa pelaavat joukkueet voidaan kuitenkin rakentaa myös muista tamperelaisyrityksistä - yhdestä tai useammasta. Pelaajat ovat yrittäjiä tai yritysten palkattuja työntekijöitä. Joukkueita voi olla useita samasta yrityksestä, kaupunginosayhdistyksestä tai muusta yrittäjäyhdistyksestä.

Huom! Jos liigaan mukaan mielivän joukkueen koostumus ei täytä em. vaatimuksia tai joukkueen muodostavat yritykset eivät ole Tampereelta vaan muualta Pirkanmaalta, joukkue voi anoa osallistumisoikeutta liigajärjestäjiltä. Osallistumisoikeustiedusteluihin vastaa Mika Salonen, puh. 045 277 8527.

Sarjaottelut pelataan kolmihenkisin joukkuein, mutta sarjakauden aikana joukkueeseen saa kuulua useampia pelaajia. Yksittäisen pelaajan ei tarvitse sitoutua liigapelaamiseen viikosta toiseen, koska joukkueessa voi olla varapelaajia.

Pelaajat eivät saa vaihtaa joukkuetta kauden aikana. Heidän on kauden ensimmäistä ottelua pelatessaan kuuluttava sääntöjen edellyttämään yritykseen, jota he saavat liigasääntöjen mukaan edustaa kauden loppuun saakka, vaikka eivät enää kuuluisikaan yrityksen palvelukseen. Säännöt eivät tällaisten pelaajien pelaamiselle aseta estettä, joten viime kädessä joukkueet itse päättävät ko. pelaajien peluutuksesta. Olennaista on vain se, että kauden ensimmäistä otteluaan pelaavat pelaajat kuuluvat sääntöjen edellyttämään yritykseen ja ovat joko sen palkattuja työntekijöitä tai yrittäjiä.

Kaikilla joukkueilla on oltava yhteyshenkilö. Yhteyshenkilöä, joka ilmoitetaan joukkueen ilmoittautumisen yhteydessä, on mahdollista vaihtaa kauden aikana.

Joukkueen nimi voi määräytyä esim. sen mukaan, minkä yrityksen tai yritysten yrittäjistä ja työntekijöistä joukkue on muodostettu. Niin haluttaessa nimi voi myös viitata kaupunginosayhdistykseen tai olla täysin keksitty, mutta kuitenkin hyvän maun mukainen. Joukkue vastaa itse siitä, että sillä on oikeus käyttää valitsemaansa nimeä joukkuenimenään.

Rajatapauksissa joukkueiden soveltuvuudesta ja pelaajien edustuskelpoisuudesta Tampereen firmabiljardiliigaan päättävät liigajärjestäjät.

Ylös

Ottelu- ja pistesysteemi

Huom! Tampereen firmabiljardiliigan sarjakauden 2021-2022 ottelut pelataan Tampereen Hervannassa Ravintola Peyton Placessa, Hyhkyssä päihteettömällä Pool Roomilla tai Irjalassa The Biljardiasennus Oy:n biljarditilassa. Kutakin ottelua kohti on käytössä yksi virallinen, 9-jalkainen pool-pöytä (ns. tavallinen biljardipöytä) ja siinä vaatimusten mukaiset vallit, pussit ja pallot.

Se, missä pelipaikassa ottelu pelataan, määräytyy joukkueiden mukaan. The Biljardiasennus -joukkue pelaa kaikki ottelunsa The Biljardiasennuksen tilassa. Nyssetiimin ottelut ovat Pool Roomilla, paitsi The Biljardiasennusta vastaan pelattaessa. Muut ottelut ovat Ravintola Peyton Placessa, ellei toisin sovita.

Tampereen firmabiljardiliiga on sarjamuotoinen. Alku- eli runkosarjassa samaan alkulohkoon arvotut joukkueet kohtaavat toisensa kerran. Joukkueilla on enintään yksi ottelu viikossa ja runkosarjakauden aikana yhteensä - hieman joukkueen menestyksestäkin riippuen - kymmenkunta. Koronan takia 10-vuotisjuhlakausi alkaa hieman tavallista myöhemmin, joulukuussa 2021, ja päättyy keväällä 2022.

Liigassa pelataan siten, että kussakin sarjapelissä joukkuetta edustaa kolme pelaajaa. Jokainen pelaaja pelaa ainoastaan yhtä vastajoukkueen pelaajaa vastaan. Vastakkain pelaavat arvotaan ennen ottelun alkua. Pelaajat eivät siis saa keskenään sopia itselleen mieluisia vastapelaajia.

Katso myös: Luovutukset ja vajaalukuisilla joukkueilla pelaaminen

Kaudesta 2017-2018 alkaen Tampereen firmabiljardiliigassa 9-palloa pelattaessa pakka tehdään siten, että pakan kärkipallo on pallo numero yksi ja pakassa keskimmäisenä oleva pallo numero yhdeksän on alapisteellä. Yhdeksikkö laitetaan alapisteelle pakantekotavasta riippumatta.

Liigaotteluissa ensimmäisen erän aloittaja valitaan teikkaamalla. Teikkauksen voittanut pelaaja saa valita, aloittaako hän itse avauserän vai antaako hän vastustajansa aloittaa. Muissa erissä aloittaja vaihtuu joka erässä, sillä vuoroaloitukset ovat käytössä.

Mestaruussarjassa pelataan 9-palloa systeemillä paras viidestä (kolmeen erävoittoon), joten mestaruussarjan ottelu voi päättyä esim. 3-0 erien ollessa 9-0. Aiemmista kausista poiketen ei siis pelata kahteen erävoittoon vaan kolmeen, sillä pelivoittoon tarvittavaa erämäärää on kasvatettu kahdesta kolmeen 10-vuotiskauden kunniaksi.

Kaikilla sarjatasoilla voitosta saa kolme pistettä ja tasapelistä yhden pisteen.

Huom! Suomen Biljardiliitto ry:n tietyt kilpailusäännöt (esim. pelin ennenaikainen luovutus ilman pätevää syytä, tupakointi ja nuuskan käyttö pelin aikana sekä alkoholin nauttiminen käynnissä olevan pelin aikana) sekä niistä seuraavat toimenpiteet eivät kuitenkaan koske firmabiljardiliigaa, koska kyse ei ole SBiL:n alaisesta kilpailutoiminnasta.

Ylös

Tasapisteissä olevien paremmuuden määräytyminen

Joukkueiden pisteiden, voittojen, tasapelien ja tappioiden ollessa tasan niiden keskinäinen paremmuus määräytyy voitettujen pelien (+P) perusteella. Jos pelitkin ovat tasan, on eniten eriä voittanut joukkue muita edellä.

Pelaajien pisteiden, pelaamalla hankittujen voittojen ja tappioiden ollessa tasan heidän keskinäinen paremmuutensa määräytyy voitettujen ja hävittyjen erien erotuksen (+E miinus -E) perusteella. Jos erotuksetkin ovat tasan, on eniten eriä voittanut pelaaja muita edellä.

Ongelma- ja virhetilanteissa pyydämme ottamaan yhteyttä sivujen ylläpitäjään.

Ylös

Otteluajat ja niiden siirtäminen sekä yhteiset rästiottelupäivät

Tampereen firmanbiljardiliigassa pelipäiviä ovat maanantai ja keskiviikko. Pelitahti on enintään peli viikossa. Sarjaottelut alkavat otteluohjelmien mukaisina päivinä klo 18:00 ja ns. puolen tunnin lämmittelyaika klo 17:30, jolloin joukkueet voivat hakea tuntumaa pelipöytään. Yli puoli tuntia myöhästyvän joukkueen tulkitaan luovuttaneen ottelu, jos osapuolet eivät toisin ole sopineet. Ravintola Peyton Placessa peliaikaa on varattu klo 21:30 saakka, muissa pelipaikoissa tilanteen mukaan.

Yksittäisen pelaajan on oltava pelipaikalla viimeistään siinä vaiheessa, kun hänen oma pelivuoronsa alkaa. Jos pelaaja ei tule paikalle ajoissa, esim. mestaruussarjassa 0-3-häviö kirjataan hänen omiin nimiinsä ja hänen vastustajalleen merkitään 3-0-voitto.

Ottelupöytäkirjaa laadittaessa ja pelijärjestystä arvottaessa aikataulutoivomukset yms. seikat olisi syytä huomioida, jotta pelit saataisiin pelattua ilman luovutuksia ja muutenkin mahdollisimman sujuvasti.

Mikäli näyttää siltä, että ottelun kaikkia pelejä ei ehditä klo 21:30 mennessä pelata liigasäännöissä pelivoittoon vaadittavaan erämäärään saakka, nopeutetaan ottelun vielä pelaamatta olevia pelejä. Tällöin pelien alkutilanne on 2-2 (ei siis 0-0). Pelaajat pelaavat vain yhden erän, jonka voittava pelaaja voittaa koko pelin erin 3-2. Toisin sanoen pelin erätulokseksi kirjataan ottelupöytäkirjaan joko 3-2 tai 2-3.

Syyskauden ottelupäivät:
ma 20.12.

Kevätkauden ottelupäivät:
ma 10.01., ma 17.01., ke 19.01., ke 02.02., ke 16.02., ma 21.02. ja ke 23.02.

Ottelupäiviä ja -aikoja voi myös joukkueiden keskinäisellä sopimuksella siirtää. Tämä on tehtävä hyvissä ajoin ja ottelusiirrosta on aina ilmoitettava.

 1. Yksittäinen ottelu siirretään ja se pelataan pääsääntöisesti jonakin liigan ns. yhteisenä rästiottelupäivänä, jotka ilmoitetaan otteluohjelmien valmistumisen jälkeen. Kyseisinä peli-iltoina voidaan pelata klo 17:30-21:30 välisenä aikana. Siirto edellyttää, että ainakin yksi rästiottelupäiväksi varattu pöytä on vapaana.

  Kevätkauden yhteiset rästiottelupäivät: ke 09.02. ja ke 02.03.

  Liigafinaalien rästiottelupäivät: ke 23.03.

 2. Jos yhteisinä rästipelipäivinä kaikki varatut pelipöydät ovat käytössä, ottelusiirto edellyttää, että joko oma tai muiden joukkueiden ottelu suostutaan siirtämään pelattavaksi ko. peliajankohtana ja näin oma ottelu voidaan siirtää pelattavaksi sen paikalla. Toisin sanoen esim. keskiviikkona 20.10.2011 pelattavaksi merkitty ottelu Joukkue 1 - Joukkue 2 vaihtaa paikkaa ottelun Joukkue 3 - Joukkue 4 kanssa, jonka alkuperäinen otteluajankohta on keskiviikko 27.10.2011.

 3. Lisäksi ottelu on mahdollista siirtää pelattavaksi Ravintola Peyton Placessa, Pool Roomilla tai The Biljardiasennus Oy:n biljarditilassa jonain muuna ajankohtana kuin rästipelipäivänä tai toisen ottelun paikalla. Tällöin pelipöytämaksu ja mahdollinen pöytävaraus tulee kuitenkin hoitaa joukkueiden toimesta.

Huom! Olipa siirtotapa näistä mikä hyvänsä, uusi otteluajankohta on ilmoitettava viimeistään alkuperäistä ottelupäivää seuraavana päivänä klo 18:00 mennessä.

Katso myös: Nettilomake ottelusiirron ilmoittamiseen

Ylös

Luovutukset ja vajaalukuisilla joukkueilla pelaaminen

Otteluissa on oltava paikalla vähintään kaksi pelaajaa kummastakin joukkueesta. Muussa tapauksessa koko ottelu tuomitaan luovutetuksi. Myös tulosten ilmoittaminen myöhässä tulkitaan koko ottelun luovuttamiseksi.

Katso myös: Tulosten ilmoittaminen myöhässä

Jokainen luovutettu ottelu ja yksittäinen luovutettu peli (yhdessä ottelussa siis kolme peliä) vaikuttavat voitettuihin peleihin (+P) ja hävittyihin peleihin (-P) sekä voitettuihin eriin (+E) ja hävittyihin eriin (-E). Esim. mestaruussarjassa luovutetun pelin erätulos on 3-0. Kokonaan luovutetun ottelun lopputulos voi olla esim. 3-0 (9-0). Koko ottelun luovutusvoitosta joukkue saa kolme pistettä.

Huom! Koko ottelun luovutuksia hyväksytään vain yksi ja toisesta luovutuksesta joukkue suljetaan sarjasta.

Jokainen yksittäinen luovutettu peli merkitään jonkun pelaajan nimiin (joko turhaan paikalla olleille, rankinglistan mukaan joukkueen kolmelle parhaalle tai parhaalle, jota ei ole nimetty ottelupöytäkirjaan). Esim. 3-0-luovutusvoitot lisäävät pelaajien henkilökohtaisten otteluvoittojen lukumäärää. Vastaavasti luovuttaneelle pelaajalle kirjataan 0-3-otteluhäviö.

Siinä tapauksessa, että esim. mestaruussarjassa vastustajaa ei ole, pöytäkirjaan kirjataan vastustajaksi "Ei vastustajaa" ja erätulokseksi 3-0. Tällöin firmabiljardiliigan tulospäivittäjä huolehtii siitä, että luovutuksella tullut 0-2-häviö menee oikean pelaajan nimiin. Siinä tapauksessa, että luovuttanutta joukkuetta on edustanut ko. otteluun mennessä vain kaksi pelaajaa, 0-3-häviötä ei laiteta rankinglistalla kenenkään pelaajan nimiin vaan myös tulospalveluun kirjataan vastustajaksi "Ei vastustajaa".

Huom! Ottelupöytäkirjaan ei saa kirjoittaa poissaolevan pelaajan nimeä vaan siinä täytyy lukea "Ei vastustajaa". Mutta jos pelaaja käy pelipaikalla pelaamatta hänelle pöytäkirjaan arvottua ja merkittyä ottelua tai myöhästyy siitä liigasääntöjen vastaisella tavalla, esim. mestaruussarjassa 0-3-häviö kirjataan hänen omiin nimiinsä ja hänen vastustajalleen merkitään 3-0-voitto.

Katso myös: Pelaajan myöhästyminen ottelustaan

Alla muutama esimerkki ottelupöytäkirjan oikeaoppisesta täyttämisestä ja sanalliset selvitykset tapaus tapaukselta.

Koko ottelun luovutus (pelit 3-0 ja erät 9-0) *

Mattila Matti - Ei vastustajaa 3-0 *
Kallela Kalle - Ei vastustajaa 3-0 *
Väinölä Väinö - Ei vastustajaa 3-0 *

* = luovutus

Kahdella kolmea vastaan (pelit 1-2 ja erät 4-7)

Mikäli esim. kotijoukkueella on vain kaksi pelaajaa ja vierasjoukkueella kaikki kolme, pelataan kaksi peliä. Ottelupöytäkirja täytetään aivan normaalisti ja siihen merkitään kaikkien paikalla olevien pelaajien nimet.

Puuttuvan pelaajan nimeksi tulee "Ei vastustajaa", mutta omasta pelistään myöhästyvän tai pelinsä luovuttavan pelaajan peli merkitään hänen omiin nimiinsä.

Pelipareja arvottaessa selviää lopulta, kuka kotijoukkueen pelaajista jää ilman vastustajaa. Luovutusvoiton saavaa pelaajaa ei sovita joukkueiden kesken vaan peliparit arvotaan ja pelataan arvonnan mukaisesti. Myös kolmannen pelin tiedot on ilmoitettava tulospäivittäjälle.

Markkula Markku - Mattila Matti 1-3
Jaakkola Jaakko - Kallela Kalle 3-1
Ei vastustajaa - Väinölä Väinö 0-3 *

* = luovutus

Kahdella kahta vastaan (pelit 1-1 ja erät 4-4)

Jos taas liigaottelussa molemmilla joukkueilla on kaksi pelaajaa, arvotaan peliparit niin, että saadaan pelattua kaksi peliä. Jokainen pelaaja pääsee pelaamaan aivan normaaliin tapaan. Ottelun alkaessa tilanne on 0-0. Toinen joukkue voi voittaa 2-0, mutta myös tasapeli 1-1 on mahdollinen. Tuloksista on ilmettävä, että on pelattu kahdella kahta vastaan.

Markkula Markku - Mattila Matti 1-3
Jaakkola Jaakko - Kallela Kalle 3-1
Ei vastustajaa - Ei vastustajaa 0-0 *

* = luovutus

Firmabiljardiliigan taulukoihin ja tilastoihin merkitään luovutuksesta kertova tähtimerkintä (*) jokaisen kokonaan luovutetun ottelun kohdalle.

Samaa luovutuskäytäntöä käytetään myös liigafinaaleissa.

Ylös

Joukkueen sulkeminen sarjasta

Kahdesta otteluluovutuksesta joukkue suljetaan sarjasta ja se joutuu aloittamaan seuraavan liigakauden alimmalta sarjatasolta.

Joukkueen pelaamien otteluiden ja yksittäisten pelaajien tulokset pysyvät voimassa. Koska joukkue ei pelaa sille merkittyjä loppuja otteluita, kaikki joukkueen pelaamattomat ottelut tuomitaan luovutusvoitoiksi vastustajille.

Joukkueen sarjasta sulkemisen myötä aiheutuvat luovutusvoitot kirjataan tuloksiin, kuten muutkin otteluluovutukset.

Ylös

Tulokset ja niiden ilmoittaminen

Sarjaotteluiden päätyttyä kotijoukkueet ovat velvollisia ilmoittamaan ottelun lopputuloksen sekä pelaajien nimet ja erämäärät liigan tulospäivittäjälle. Ongelmatilanteissa voi soittaa Mika Saloselle, puh. 045 277 8527.

Huolellisesti täytetyn ja joukkueiden allekirjoittaman ottelupöytäkirjan tiedot on lähetettävä sähkopostitse ottelupöytäkirjalomakkeesta löytyvään osoitteeseen viimeistään ottelupäivää seuraavana päivänä klo 18:00.

Tulostiedoista on selvittävä seuraavaa:

 • Otteluajankohta
 • Joukkueiden nimet
 • Paikalla olleiden pelaajien nimet ja heidän vastustajansa (ei lempinimiä!)
 • Kaikki mahdolliset erätulokset pelaaja pelaajalta
 • Ottelun lopputulos

Huom! Mikäli tuloksia ei ole ilmoitettu viimeistään ottelupäivää seuraavana päivänä klo 18:00 mennessä, ottelu tuomitaan oletusarvoisesti luovutetuksi.

Katso myös: Ottelupöytäkirjalomakkeet joukkueille (Excel-muodossa)
Katso myös: Lisätietoja ottelupöytäkirjan täyttämisestä

Ylös

Sääntötulkinnat ja protestit

Epäselvissä sääntötulkinnoissa pyydämme jo pelin käynnissä ollessa ottamaan yhteyttä Mika Saloseen, puh. 045 277 8527.

Liigaotteluita koskevat protestit ja muut pelitapahtumien jälkeiset valitukset on syytä lähettää sähköpostiosoitteeseen tampere@firmabiljardiliiga.fi yhden viikon sisällä tapahtuneesta. Asia käsitellään tämän jälkeen.

Kirjallista selvitystä tehtäessä kaikki kiistanalaisia tapahtumia edeltäneet ja kiistaan johtaneet seikat on tehtävä selviksi. Myös mahdolliset toimenpiteet tms. kiistan ratkaisemiseksi on kirjelmässä suositeltavaa ilmaista.

Ylös

Mestaruussarjan liigafinaalit

Kauden 2021-2022 runkosarjan päätyttyä järjestetään kaksiosainen liigafinaalitapahtuma. Kaikki finaaliottelut pelataan kolmeen erävoittoon.

Ensimmäisenä finaalipäivänä keskiviikkona 16.03.2022 pelataan Ravintola Peyton Placessa semifinaalit siten, että vastakkain ovat mestaruussarjan runkosarjan voittajajoukkue ja neljänneksi sijoittunut joukkue sekä runkosarjassa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet.

Liigafinaalitapahtuman toisessa osassa keskiviikkona 30.03.2022 semifinaalien voittajat pelaavat Tampereen firmabiljardiliigan mestaruudesta loppuottelussa ja semifinaalien hävinneet joukkueet kohtaavat toisensa pronssiottelussa. Lisäksi toisen finaalipäivän ohjelmaan kuuluu jumbofinaali, jossa kohtaavat runkosarjassa viidenneksi ja kuudenneksi tullut joukkue.

Katso myös: Liigafinaalien rästiottelupäivät

Ravintola Peyton Placessa pidettävä toinen liigafinaalipäivä päättää Tampereen firmabiljardiliigan 10-vuotisjuhlakauden 2021-2022. Otteluiden päätteeksi jaetaan palkinnot.

Saadakseen osallistumisoikeuden loppupeleihin pelaajan on pelattava kauden aikana vähintään yksi (1) runkosarjaottelu tapahtumaan oikeutetussa joukkueessa. Ottelumäärää laskettaessa huomioidaan myös pelaajan nimiin kirjatut luovutukset (pelatut ottelut + luovutusvoitot = kaikki ottelut).

Ylös

Joukkueille ja pelaajille myönnettävät palkinnot

Kevään 2022 liigafinaalitapahtuman yhteydessä, tarkemmin ottaen keskiviikkona 30.03.2022, palkitaan mestaruussarjan liigafinaalien kolme parasta joukkuetta ja runkosarjan rankinglistan kolme parasta pelaajaa. Lisäksi palkitaan jumbofinaalien voittajajoukkue.

Ylös

10-vuotisjuhlakauden liigapelaajille The Biljardiasennus -parikilpailu

Tampereen firmabiljardiliigan 10-vuotisjuhlan kunniaksi järjestetään Ravintola Peyton Placessa keskiviikkona 06.04.2022 pareittain pelattava 9-pallon The Biljardiasennus -parikilpailu. Pelisysteemi on todennäköisesti suora cup eli häviöistä putoaa pois.

Parina pelaavat saavat olla eri joukkueista. Saadakseen osallistumisoikeuden liigapelaajille maksuttomaan The Biljardiasennus -parikilpailuun pelaajalla on parikilpailuun mennessä oltava pelattuna vähintään yksi (1) runkosarjaottelu Tampereen firmabiljardiliigassa joko kaudella 2021-2022 tai aiemmilla liigakausilla. Ottelumäärää laskettaessa huomioidaan myös pelaajan nimiin kirjatut luovutukset (pelatut ottelut + luovutusvoitot = kaikki ottelut).


 

Huomioitavaa

Liigaopasta on päivitetty viimeksi 09.03.2022. Muutokset mahdollisia.

Katso myös

Joukkueiden ilmoittautuminen liigaan

Osallistumismaksut ja muut mahdolliset kulut

Joukkueen sarjatatason ja lohkon määräytyminen

Joukkue- ja pelaajavaatimukset

Ottelu- ja pistesysteemi

Tasapisteissä olevien paremmuuden määräytyminen

Otteluajat ja niiden siirtäminen sekä yhteiset rästiottelupäivät

Luovutukset ja vajaalukuisilla joukkueilla pelaaminen

Joukkueen sulkeminen sarjasta

Tulokset ja niiden ilmoittaminen

Sääntötulkinnat ja protestit

Mestaruussarjan liigafinaalit

Joukkueille ja pelaajille myönnettävät palkinnot

10-vuotisjuhlakauden liigapelaajille The Biljardiasennus -parikilpailu


Suosittele kavereillesi sosiaalisessa mediassa


 

ESITTELY | LIIGAINFO | JOUKKUEET | OTTELUOHJELMAT | SARJATAULUKOT | RANKINGLISTAT | TIEDOTTEET | FOORUMI